Pro pořízení nového bydlení v Praze je ideální čas

Pro pořízení nového bydlení v Praze je ideální čas

Datum publikace článku: 18. 12. 2011

Podzimní zprávy z bank zní jednoznačně – nabízené hypotéky mají dosud historicky nejnižší úrokové sazby. Zájem klientů tomu odpovídá a například jen v Praze lidé uzavřeli ve třetím čtvrtletí roku 2012 hypotéky za více než deset miliard Kč. Pokud se tedy chystáte na nákup nového bytu v Praze, máte ideální příležitost.

Přestože zní tato čísla na první pohled velmi optimisticky, zájem klientů trend levných a dostupných hypoték zatím nekopíruje – nijak se neliší od loňského roku. Lidé jsou zkrátka na vynakládané finance mnohem opatrnější než dřív.

Spolu s velkým množstvím volných nových bytů v Praze to ale nahrává těm, kteří jsou k pořízení nového bytu již pevně rozhodnuti – podmínky získají královské.

Investice do nového bytu v Praze i na hypotéku

Nízké úrokové sazby (průměrně 3,5 %) a trh s mnoha volnými byty začínají hromadně využívat i ti, kteří hledají stabilní investici na stáří. Není výjimkou, že si byt jako investici pořídí na hypotéku i ti, kteří by si jinak podobně vysokou částku za nemovitost nikdy dovolit nemohli. Odborníci se přitom vzácně shodují, že byt v Praze je jako investice velmi bezpečný. Pokud dobře vyberete lokalitu a nepřepálíte náklady, své peníze dobře zhodnotíte.

Kde jsou v Praze volné byty?

Dostupných bytů je v Praze mnoho – většinou ve větších developerských projektech. Za všechny jmenujme například byty v Růzyni. Luxusní byty v jedné ze tří zdejších novostaveb poslouží nejen pro bydlení blízko centra, ale také jako velmi perspektivní investice – na dobré adrese bude radost bydlet vždy.

<< Zobrazit všechny aktuality