5 důvodů proč lidé dávají přednost bydlení ve městě

5 důvodů proč lidé dávají přednost bydlení ve městě

Datum publikace článku: 20. 06. 2016

Je lepší bydlet ve městě nebo na vesnici? Řekněme v Praze nebo v Hošticích. Co člověk, to názor. Pravděpodobnost, že najdeme jedinou správnou odpověď je asi stejná, jako když se budeme ptát, jestli bylo dříve vejce nebo slepice. Přečtěte si 5 nejčastějších argumentů pro bydlení ve městě.

Nekonečné možnosti zábavy

Ve městě a obzvlášť v Praze můžete vyrazit za zábavou každý den. Navštivte muzeum, zajděte si do divadla, na koncert. Jak je libo. Vesnické tancovačky mohou být sice fajn, ale jste vždy vázáni na maximálně jeden den v týdnu.

Sportovní vyžití

Na vesnici to většinou začíná a končí fotbalovým hřištěm. Na squash, badminton či fitness centrum můžete zapomenout. Ve městě to naopak jmenovanými možnostmi teprve začíná a pokračuje to horolezeckou stěnou nebo power jógou.

Nemluvě o sportovních akcích pro veřejnost, jako jsou různé běhy nebo turnaje v kolektivních sportech.

Vzdělání vaše i vašich dětí

Člověk by se měl vzdělávat celý život. Nabídka různých kurzů a přednášek pro váš osobní rozvoj je ve městech obrovská. Na vesnici si musíte většinou vystačit s webináři, ale ani s těmi to není moc slavné vzhledem ke kvalitě lokálního internetového připojení.

Další věcí je vzdělání vašich dětí. Např. Praha nabízí nepřeberné množství specializovaných či výběrových škol nebo třeba školy umělecké. Na vesnici zbývá pro vaše dítě jediná třída. Pokud máte to štěstí, že ve vesnici školu ještě nezavřeli.

Pohodlí městské hromadné dopravy

Např. byty v Praze 5 nejsou v úplném centru. Ale vzdálenost do středu města, kterou byste na vesnici museli překonávat pěšky půl hodiny, zvládnete metrem za pár minut. Asi si říkáte, že máte auto, ale jezdit každý den autem sem a tam není ani nejlevnější, ani nejšetrnější k životnímu prostředí.

Nejlepší a nejrychlejší zdravotní péče

Na vesnici často lékař vůbec není, případně je tam jeden “obvoďák”, který při nejlepší vůli nemůže poskytnout nejkvalitnější odbornou péči. Např z bytů v pražských Stodůlkách je to do Thormayerovy fakultní nemocnice, kde se vám dostane nejšpičkovější zdravotní péče, co by kamenem dohodil.

<< Zobrazit všechny aktuality