Češi touží po vlastním bydlení. Developeři jim vycházejí vstříc

Češi touží po vlastním bydlení. Developeři jim vycházejí vstříc

Datum publikace článku: 17. 05. 2016

Jistota, zázemí nebo dobrá investice. Tak Češi nejčastěji zdůvodňují touhu po vlastním bytu nebo domu. Podle výzkumu Sociologického ústavu Akademie věd ČR považuje více než 80 % Čechů za ideál vlastnictví nemovitosti.

Tento trend přitom sílí. Před 15 lety po bydlení ve vlastním toužilo o 5 % méně lidí. Přesně o tuto hodnotu klesla za 15 let i obliba nájmů.

Vlastní nemovitost chtějí mít Češi nejčastěji z racionálních důvodů, jako je dobrá investice nebo jistota. Někteří ale podléhají tlaku společnosti, která vlastnictví upřednostňuje před nájmem.

V Praze se prodalo 7 tisíc bytů

Zájem o vlastní byt dokládají i statistiky. Podle nich se loni jen v hlavním městě prodalo více než 7 tisíc bytů. Developerské projekty v Praze proto zažívají boom. Do 4 let plánují společnosti postavit více než 33 tisíc bytů.

Poptávka přitom výrazně přesahuje nabídku. Byty v Praze 7 vznikly místo chátrajícího mrakodrapu a byly rychle vyprodané.

Bydlení v Karlíně totiž nabízí spoustu výhod - například sportovní vyžití nebo zeleň v okolí. Obyvatelé se navíc za 15 minut dostanou autem nebo hromadnou dopravou až do centra.

Nové byty v Praze 7

FINEP HOLDING se rozhodl na úspěch svého projektu navázat. Postaví proto nové byty v Karlíně. Domy vzniknou v místě kultury a letnch koncertů a nabídnou spoustu bytů od 30 do 100 metrů čtverečních.

Každý byt bude mít balkon, sklepní kóji a parkovací stání. Samozřejmostí jsou obchody a služby v okolí domů.

<< Zobrazit všechny aktuality