Příležitost pro investici: Zlevňují luxusní byty v centru i hypotéky

Příležitost pro investici: Zlevňují luxusní byty v centru i hypotéky

Datum publikace článku: 25. 11. 2014

Trh s byty se poprvé od finanční a hospodářské krize, která začala v roce 2008, začíná hýbat. Přestože to značí především zdražování bytů, některé v centru Prahy zlevňují. Velmi nízko se také drží hypotéky. Taková příležitost se už nemusí opakovat.

Developeři odhadují, že letos poprvé prodají více nových bytů v Praze než v roce 2007. V tomto posledním roce před začátkem krize se v Praze prodalo 5 356 bytů, letošní odhady ale počítají až s 5 600 prodanými byty.

Zatímco počty prodaných bytů stoupají, úrokové sazby hypoték neustále klesají. V říjnu průměrná sazba poklesla na 2,51 % a podle odborníků zdaleka nejde o konečné číslo. Zdá se tedy, že hypotéky budou stále levnější.

Pořiďte si luxusní byt s miliónovou slevou

V kombinaci s levnými hypotékami je jistě zajímavá sleva na byty od společnosti FINEP HOLDING. V bytovém komplexu v Praze Karlíně jsou k dispozici byty v kategorii 1+kk, 2+kk a 4+kk. Lokalita je zajímavá zejména kvůli snadné dostupnosti centra a zároveň klidu, který v ní panuje.

Příležitost pro investici

Tyto byty jsou ideální především pro singles nebo mladé páry, vše potřebné pro pohodlný život tu ale najdou i rodiny s dětmi. Nákupy se dají obstarat v blízkých nákupních centrech Palác Flóra a Vinohradský pavilon, ani kultura ale není daleko. Večer si můžete vyrazit například do Divadla na Vinohradech nebo do Smetanovo divadla.

Vyplatí se i nákup jiných nemovitostí

Nejste-li příznivci bydlení v centru, ale přesto byste si chtěli užívat výhod centra Prahy, je tu řešení. Obytný komplex V Čeňku v Dolních Počernicích nabízí bydlení v nízkoenergetických viladomech v těsné blízkosti přírody. Do centra Prahy se přesto dostanete za několik minut.

K dispozici je ještě byt 1+kk a mezonetový byt 3+kk a vzhledem k nízkoenergetickému standardu a levným hypotékám se investice do nového bytu skutečně vyplatí.

<< Zobrazit všechny aktuality