Novému bydlení v Praze pomohly změny v územním plánu

Novému bydlení v Praze pomohly změny v územním plánu

Datum publikace článku: 22. 06. 2014

Změna v bydlení v Praze. I tak se dá nazvat postup pražských zastupitelů, kteří nedávno schválili změnu územního plánu. Povolili tím zástavbu v oblasti smíchovského nádraží. Lidé se tak už brzy můžou těšit na nové bydlení v Praze.

Změnu územního plánu, která Praze přinese nové bydlení, pražští zastupitelé schválili koncem května. Pro odstranění stavební uzávěry v lokalitě smíchovského nákladového nádraží hlasovalo 35 zastupitelů. Ke schválení změny územního plánu přitom bylo potřeba 32 hlasů.

Moderní čtvrť za 12 miliard

V lokalitě smíchovského nákladového nádraží v Praze tak může vzniknout nejen nové bydlení, ale také kanceláře a obchody. Projekt s názvem U Sluncové totiž plánuje developer FINEP HOLDING. Na 21 hektarech vznikne také náměstí, pěší zóna, park, parkoviště i autobusový terminál.

Smíchov City

Projekt bude podle současných odhadů stát kolem 12 miliard korun. Na území ohraničeném ulicemi Ostrovského, Nádražní, Dobříšskou, Radlickou a nadjezdem ulice Na Zlíchově se začne stavět zřejmě v roce 2016 či 2017. Do té doby je potřeba získat veškerá povolení ke stavbě nového bydlení v Praze.

Parky, školy i zábava

V nové multifunkční čtvrti v Praze tak už za pár let najdou nové moderní bydlení desítky lidí. Těšit se mohou třeba na bydlení s dobrou dostupností do centra Prahy. Developer ji navíc plánuje ještě vylepšit tím, že vybuduje nový dopravní uzel mezi vlakovým a novým autobusovým nádražím, parkovištěm P+R, stanicí metra a tramvají.

K dosavadní občanské vybavenosti Smíchova se navíc přidá například nová moderní škola nebo nákupní centrum. V okolí nových bytů bude navíc i dostatek zeleně. Nejen, že vznikne centrální park, ale developer vybuduje také severojižní zelený pěší bulvár a silnice budou lemované stromořadími.

U Sluncové tak obnoví přetrhané spojení mezi okolními zelenými kopci a údolními nábřežími Vltavy. Nabídne tak ideální bydlení třeba mladým rodinám s dětmi, které mají rádi klid a přitom to chtějí mít i co nejblíž za zábavou.

<< Zobrazit všechny aktuality