Klidné bydlení v Praze se stává samozřejmostí

Klidné bydlení v Praze se stává samozřejmostí

Datum publikace článku: 05. 11. 2013

Od života ve velkoměstě asi jen málokdo očekává klid nebo dostatek zeleně. Mnozí se právě s touhou po klidu a blízkosti přírody z metropole stěhují na venkov. Praha se ovšem mění. Na konci minulého století byla synonymem nekončící betonové zástavby a uspěchaného životního stylu. Dnes se však co nejvíce přizpůsobuje Pražanům.

Méně kolon a více zeleně

A jak tato proměna velkoměsta probíhá v praxi? K většímu klidu přispívá snížení dopravy v zastavěných oblastech. Tomu pomohl mimo jiné i nedávno vybudovaný Pražský okruh. Dalším důležitým bodem je podoba nové zástavby v Praze. Časy paneláků a betonových ploch už dávno skončily. Zelená se naopak dává trávníkům, stromům, případně umělým jezírkům.

Bydlení v Praze jako v maloměstě

Velký podíl na zlepšení kvality bydlení v Praze má i konkurenční boj mezi developery. Těm v dnešní době nezbývá nic jiného, než své stavby projektovat s co největším ohledem na kvalitu života jejich obyvatel. Bydlení v nových pražských bytových domech tedy kombinuje to nejlepší z obou světů – výhody velkoměsta i klidnou atmosféru menšího města.

Podívejte se na podobu již hotových, nebo teprve plánovaných rezidenčních projektů v Praze.

<< Zobrazit všechny aktuality